VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Consument betaalt onbewust honderden euro's teveel voor lening

Geplaatst op: 10-04-2018, 08:41:13

Kies bij het afsluiten van een lening niet zomaar voor de eerste de beste kredietverstrekker. U gooit dan namelijk misschien wel honderden euro’s per jaar weg. Door eerst even verder te kijken en de goedkoopste kredietverstrekker te kiezen, bespaart u gemiddeld 700 euro per jaar op uw lening, blijkt uit onderzoek van de vergelijkingssite Geld.nl. “Bij persoonlijke leningen en doorlopend kredieten zijn de renteverschillen enorm. Afhankelijk van uw leenbedrag en het type lening scheelt het tot wel 4 procent.

En dat zie je natuurlijk direct terug in de maandlasten van de lening”, licht Amanda Bulthuis van Geld.nl toe.

Meer besparen bij groter leenbedrag
Hoeveel u bespaart hangt af van uw leenbedrag. Hoe groter het leenbedrag, hoe groter de besparing. De meeste mensen die via Geld.nl een lening vergelijken of afsluiten, kiezen voor een lening van 25.000 euro. Als je bij dit bedrag een persoonlijke lening kiest met een looptijd van 5 jaar, is het verschil in kosten tussen de goedkoopste en duurste lening 568 euro per jaar. Bij een doorlopend krediet met een looptijd van 6 jaar is het verschil tussen de goedkoopste en duurste lening zelfs 803 euro per jaar. Maar wie kiest voor een lening van 50.000 euro bespaart volgens Geld.nl als snel ongeveer meer dan duizend euro per jaar.

Even verder kijken loont
Dat consumenten op deze manier veel geld laten liggen, blijkt wel als u weet dat nog steeds bijna de helft van de persoonlijke leningen en doorlopend kredieten standaard via een grootbank wordt gesloten (cijfers VFN – 2013). Maar het loont dus echt om even de tijd te nemen en ook de minder bekende kredietverstekkers te overwegen. “Zeker als u bedenkt dat deze meestal gewoon onderdeel zijn van één van de grotere banken. Dan zit u bij de deze kredietverstrekkers net zo vertrouwd als bij uw grootbank en het scheelt behoorlijk in uw portemonnee”, aldus Bulthuis.

Bron: www.eufin.nl van 10 april 2018

Vorige pagina